Rajastrand 2020

Med sikte norröver!

Äntligen september! Det är fredag och jag har packat och packat om flera gånger men nu tror jag att jag är klar. Åker och hämtar upp mina båda söners packning så vi ska komma iväg snabbt tidigt på lördags morgon. Funderar på hur jag ska få plats med mina grejer för bilen ser ut att vara full redan. Lyckas ändå trycka in min väska, en känga här och den andra där och resten får ligga löst där plats finnes. Det blir tidigt i säng denna kväll men har svårt att somna, ligger och funderar på om allt är nedpackat.
Lördagen den 19:de vaknar jag innan klockan ringer och snart sitter jag i bilen för att hämta upp sönerna och 2 hundar . Färden går mot Mora där vi ska möta upp resten av gänget som ska med. De kommer från olika delar av Värmland och Dalsland och är klubbkamrater från Värmland Dals Beagleklubb. Vi är först på macken där vi ska ses men snart kommer de andra , så kul att ses igen! Vi är 12 personer och 12 hundar som ska till Rajastrand utanför Dorotea och jaga hare i en vecka. På grund av coronapandemin har vi inte träffat varandra på länge. Efter lite fika och småprat så tar vi sikte på Strömsund för att inhandla lite mat och förnödenheter.
Sen eftermiddag anländer vi till Rajastrand och installerar oss i stugorna. I vår stuga är vi 6 personer och 6 hundar. Senare på kvällen så träffs samtliga och marken fördelas. Alla ska ut på olika områden och släppa sin hund nästa morgon. Det är stora fina marker vi har till förfogande så vi behöver inte trängas. Varje kväll görs det upp var alla ska vara och man åker oftast till olika områden varje dag. Alla är förväntansfulla, hundarna är lite oroliga men lugnet lägger sig om nån timme och det gör vi med.
Mörkret ligger kvar när vi åker ut på söndagsmorgonen, vi ska till ett ställe där vi varit förut. En av sönerna och en hund släpps av och jag och den andra sonen åker en bit längre för att släppa den andra hunden. Det dröjer inte länge förrän båda hundarna går på slag, vi håller kontakten med varandra på radion och via messenger. Telefonen plingar undan för undan och flera andra meddelar att deras hund går på slag ,en del har redan fullt drev. Vi hör en hund driva någon kilometer längre bort.
Brasor tänds, korvar bränns och dreven klingar över skogarna och ibland hörs ett skott. På eftermiddagarna när vi är tillbaka i stugorna så hörs vi av till varandra och kollar hur det gått för alla under dagen som gått. Alla har gått på slag, några har haft drev. Vädret växlar och vi har blåst, sol, regn och uppehåll om vartannat under veckan. Naturen är så vacker med sina höstfärger, hösten har kommit längre här än hemma.
På onsdagen har jag turen att få skjuta en hare för Tanja, haren kommer emot mig i vägen där den kom ut strax efter upptaget tidigare. Nu är den på väg tillbaka. Jag siktar och skottet går och haren blir kvar,och jäsingen så glad jag är. Detta är det bästa och roligaste med jakten, att få jaga hare med våra beaglar. Det är lite mer avslappnat i norr än hemma i Värmland där vi har gott om varg överallt. Innan veckan är slut har flera fått skjuta hare för sin hund. Det är några unghundar med och det är extra roligt när man får höra att även de gått på slag och drivit.
Torsdag kväll samlas vi i en stuga allihopa och äter hargryta och umgås, stämningen är hög. Vi har så trevligt tillsammans , det är ett härligt gäng och alla är nöjda och glada.
Veckan går fort när man har roligt och efter att ha städat och packat så är det dags att lämna Rajastrand för den här gången men vi börjar redan planera för nästa år. Jag är så tacksam att jag får möjligheten att följa med mina söner och mina härliga klubbkamrater på denna resa, för mig är det tredje året och hoppas det blir fler gånger.
Vi som var med var förutom jag : Lars Liljegren med Dyrkamyra`s Oskar, Anders Liljegren med Tanja, Patrik Rolandsson med Hjärtebos Lotus och Birk, Jan Olsson med Albert, Björn Andersson med Nero, Per-Anders Olsson med Prins, Christer Saarnak med Sixten, Roland Backlund med Kiwi, Tony Enström med Utvängs Cita, Inga-Lill Axelsson med Viggo och Ann-Louise Edlund med Sassa.

Kristina Staaff-Liljegren ,Värmland Dals Beagleklubb- En klubb där vi trivs och umgås.

Trappberget Rajastrand
Kicki med Tanjas hare
Tanja går på slag
Jag och Tanja fick oss en hare
Rajastrand Patrik Rolandsson med hundar
Birk 7 månader
%d bloggare gillar detta: